Bøger / skønlitteratur / roman

Kragernes rige


Beskrivelse


Efter at alle hendes modstandere er døde eller forsvundne, regerer dronning Cersei fra Kongshavn gennem hendes søn, den 8-årige Tommen, med lige dele nepotisme, arrogance og brutal hævntørst. Alt imens vælger Jernøernes folk en ny konge med store planer og i syd ulmer oprøret mod Kongshavn blandt Martell-slægten.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. apr. 2013

af

af

Jacob Holm Krogsøe

d. 23. apr. 2013

Til læsere af beskidt og fremragende fantasylitteratur. Samtidig har den meget populære tv-serie åbnet op for nye målgrupper, og det viser de danske oversættelser af romanerne også, man smeder mens jernet er varmt. Bind fire i serien En sang om is og ild.

Bogen Kragernes rige ligger, som de andre i serien, i direkte forlængelse af foregående, og kan ikke læses selvstændigt. Det fjerde bind er seriens hidtil svageste. Det er ikke en dårlig bog, men set i forhold til de foregående bøger, er den ikke helt på samme niveau. Bogens svagheder skyldes at den "bare" samler op på de voldsomme begivenheder i afslutningen på bind tre, og sætter scenen for de efterfølgende binds handling, der er planlagt i alt syv bind. Derfor bliver den heller ikke på noget tidspunkt helt så spændende, som de tidliger bind. En sang om is og ild er genremæssigt hvad man kunne kalde for beskidt fantasy: du kan mærke mudderet og blodsprøjtene på kroppen. George R.R. Martins bogserie, hvor der på engelsk er kommet fem bind, er for længst nået ud over rammerne for det "almindelige" fantasy-publikum, og har slået rod hos folk der normalt aldrig læser fantasy.

Martins univers er både for fans af historisk højmiddelalder og beskidt og underspillet fantasy, det ville være oplagt at læse Ivanhoe eller Dronningens beskytter, og serien Ridder Jernhøg af David Eddings.

Det hidtil svageste bind i serien, men stadig fremragende fantasy som bør stå på alle landets folkebiblioteker.


litteratursiden.dk

d. 14. maj 2013

af

af

Arne Larsen

d. 14. maj 2013

Trods en uheldig opdeling af historien i dette bind er serien i sin helhed godt på vej til at markere sig som et mesterværk fuldt på højde med de store forfattere indenfor genren. ...