Bøger / skønlitteratur til børn

Krammefanten og Lenny hos de vilde dyr


Beskrivelse


Billedbog. Lenny og hans tøjdyr, Krammefanten, skal i zoologisk have med Lennys forældre. Det bliver en sjov dag, hvor Krammefanten laver mange skøre ting sammen med Lenny og dyrene i zoologisk have.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. maj 2018

af

af

Marianne Agger

d. 14. maj 2018

Krammedyr er de bedste venner! Det står selv på bagsiden af denne billedbog, og det mener bogens hovedperson, drengen Lenny, helt sikkert. Sød og sjov bog for de 3-6-årige om det tætte bånd mellem børn og deres tøjdyr.

Lenny og hans tøjdyr, elefanten Krammefant, skal i zoologisk have med Lennys forældre. Både Lenny og Krammefanten har glædet sig i flere dage. Krammefanten er vild, men også meget sjov, at have med ind og se på dyr. Krammefanten hilser på de store elefanter med sin snabel, svinger sig i træer med aberne, kigger på pingviner, drejer rundt om sig selv som en søløve, skræmmer løverne og fodrer gederne. Da Lenny kommer hjem, siger han til sin far, at af alle de dyr, der var i zoologisk have den dag, kunne han bedst lide sin krammefant. Makkerparret Hundertschnee og Dulleck har tidligere udgivet Krammefanten og Lenny.

Endnu en sød bog om Lenny og Krammefanten. Samspillet mellem det friske sprog og de nutidige, sødmefulde tegninger er rigtig godt. Forholdet til tøjdyret og en tur i zoologisk have vil de fleste børn kunne relatere sig til, så på den måde rammer emnet plet.

Bogen minder om Finderups bøger om Lasse-Leif, hvor dukken Luske Lise også levendegøres i Lasse-Leifs fantasi. Mange andre bøger om besøg i zoologiske haver har nogle år på bagen. En undtagelse er En dag i Aalborg Zoo, der er ordløs.