Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Kranieknuseren


Beskrivelse


Gyser om Monsterjægerne der får deres hidtil farligste sag på halsen, da den frygtelige Kranieknuser flygter fra Monsterkatakomben. For den har kun en ting i hovedet: hævn over Olivers farfar der i sin tid fik den spærret inde.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. aug. 2010

af

af

Martin W Hansen

d. 2. aug. 2010

Bogen henvender sig først og fremmest til dem, der allerede er bekendt med serien - højst sandsynligt drenge i 9-12 års alderen med hang til gyserbøger. Denne bogs lækre layout vil formidle sig selv til målgruppen.

Det er forfatterens 9. bog i serien om Monsterjægerne og den er en smule anderledes end seriens øvrige bind. Først og fremmest er bogen længere end de plejer at være og dernæst er forsiden absolut den lækreste der er set i denne serie til nu. Dette hænger muligvis sammen med, at forfatteren har skiftet forlag, for illustratoren Tommy Kinnerup, der har lavet den super-flotte forside, er også "huskunstner" hos Alvilda. Historien er placeret midt i den sødeste juletid, hvor Oliver forsøger at få hverdagen til at gå op, alt imens den uhyre farlige "kranieknuser" er undsluppet fra Monsterkatakomben. Det var Olivers farfar der i sin tid fangede den, og nu vil den have hævn. Som sædvanligt for bøgerne i denne serie, er handlingen elementært spændende, med nogle gode overraskelser undervejs. Sprogligt ligner bogen seriens øvrige bind, og fans af serien vil bestemt ikke blive skuffet over dette bind.

Jeg sammenligner ofte Weinreichs serie med Stines Gåsehud, men med det nye layout, vil den sandsynligvis også appellere til læsere af Dennis Jürgensens serie om Spøgelseslinien.

Afgjort et af seriens bedste bind. Hvis det nye layout fortsætter kan vi forvente os meget af serien fremover.


Weekendavisen

d. 2. mar. 2012

af

af

Helena Blichfeldt

d. 2. mar. 2012