Bøger / faglitteratur

KRAP - fortællinger fra praksis


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. apr. 2012

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 16. apr. 2012

KRAP er forkortelsen for Kognitiv, Ressourcefokuseret og Anerkendende Pædagogik, som er et socialpædagogisk koncept, der er beskrevet i bogen KRAP : kognitiv, ressourcefokuseret og anerkendende pædagogik, 2008. Denne bog bygger videre på den anden udgivelse ved at være praksisbogen, der dokumenterer, at metoden virker samt videregiver praktikernes erfaringer med konceptet. Bogen henvender sig til alle i den pædagogiske verden med interesse i metoden. Både lærere, pædagoger indenfor normal- og specialområderne samt sagsbehandlere kan finde god inspiration i bogen.

Bogen er en antologi, som er forfattet af fagfolk indenfor den pædagogiske verden, som har gjort sig erfaringer med KRAP-konceptet. Der er derfor både indlæg fra kommunale sagsbehandlere, folkeskoleverdenen, pædagoger på døgninstitutioner, specialtilbud for mennesker med udviklingsforstyrrelser, døgninstitutioner for udviklingshæmmede mv. De enkelte kapitler kan sagtens læses uafhængigt af hinanden efter ens faglige interesse. Men bogen er så interessant, at den bør læses i sin helhed.

Det er ikke absolut nødvendigt, men det er en klar fordel at læse bogen KRAP : kognitiv, ressourcefokuseret og anerkendende pædagogik, 2008 for at få styr på teorierne, som danner baggrund for denne bog.

Interessant pædagogisk udgivelse fuld af gejst og glæde for det pædagogiske arbejde. Bogen er skrevet i et letlæst og mundret sprog, hvorved den næsten kan hyggelæses på lige fod med en god roman.


Danske kommuner

Årg. 43, nr. 18 (2012)

af

af

Grethe Andersen

Årg. 43, nr. 18 (2012)