Bøger / faglitteratur

KRAP i skolen


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. aug. 2013

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 7. aug. 2013

KRAP er forkortelsen for Kognitiv, Ressourcefokuseret og Anerkendende Pædagogik, som er et godt pædagogisk grundlag for den rummelige og inkluderende skole. Denne udgivelse har relevans for alle faggrupper, som arbejder i den inkluderende skole eller som er ved at uddanne sig hertil.

Bogen indledes med at definere KRAP som pædagogisk metode og værktøj. Dernæst gives bl.a. bud på anvendelse af KRAP i forbindelse med inklusion, AKT-funktionen, skoleledelse, SFO og forældresamarbejde. Bogen veksler mellem teori og praksis. Hvilket gør teorierne nærværende og giver studerende et godt indblik i skolernes virkelighed.

Det er ikke en nødvendighed men oplagt også at læse de øvrige udgivelser om KRAP: KRAP, 2008, KRAP - fortællinger fra praksis, 2012 og den helt nye KRAP - metoder og redskaber, 2013. Bøger om anerkendende pædagogik som Jeg ser dig, 2013 er også et godt supplement til denne bog.

Rummelighed og inklusion er to af skoleverdenens helt store udfordringer, som kræver både nytænkning og ændring af pædagogisk praksis. Men hvordan? Hertil er denne udgivelse en god hjælp og øjenåbner for både skoleledere, lærere og pædagoger. Bogen giver et godt bud på pædagogisk praksis i en inkluderende skole samt pædagogiske metoder og redskaber til at agere i denne virkelighed.


Fagbladet folkeskolen [online]

d. 14. okt. 2013

af

af

Torben Nørregaard Rasmussen

d. 14. okt. 2013