Bøger / faglitteratur til børn / idebøger

Kreativ med perleplader


Beskrivelse


Ideer til motiver man selv kan fremstille med perler og perleplader, f.eks. bogstaver, tal, hjerter, 3d-stjerner, billedrammer, hørbøjler, smykker og perleskåle. Der er også motiver til fastelavn, påske og Halloween.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. sep. 2014

af

af

Lisbeth Thue Hansen

d. 24. sep. 2014

Bogen kan give kreative børn fra 6 år spændende ideer til nye og kreative figurer og mønstre, man kan lave med plastikperler på perleplader. Der vil af og til være brug for en voksen hjælper.

Du kender garanteret perleplader, fra du var yngre og fra tiden i børnehaven. I denne bog kan du få mange nye ideer til, hvordan man selv kan lave mønstre og kreative figurer. Bogen viser figurer og pynt til fastelavnsris, bogstaver og tal til navneskilte, biler til din egen racerløbsbane, påskepynt, ninjaer, pynt til kort og gaver, fine rammer til fotos, smykker og hårbøjler. Der er avancerede 3d stjerner, skåle og og mange forskellige slags ispinde - alle modeller lavet i de kendte plastikperler fra Hama. Grete Bendixen giver i bogen et væld af gode ideer, og Claus Dalby har fotograferet alle figurer så klart og tydeligt, at man kan tælle hver en række af perler, så man kan lave figurerne udfra fotomaterialet. De er desuden vist på afstand i miljø. Når du kigger i bogen, får du lyst til selv at lave dine egne mønstre.

Forfatteren skrev tidligere Jul med perleplader.

Bogen er inspirerende og vil give børn fra 6 -12 år mange ideer til at lave spændende figurer, der kan anvendes som gaver eller til hjemmet. Der er flere figurer, der egner sig som årstidspynt. Flere mønstre kræver hjælp fra en ældre, når man kun er 6 år. Anbefales til indkøb til bibliotekernes hobbyhylde samt til SFO/ fritidsklubben.