Bøger / skønlitteratur / roman

Krebsens Slot : en slægtsroman


Beskrivelse


Nina Kalmer er hjemvendt fra Skt. Crox og får sig et nyt, mondænt liv i Danmark under 1. verdenskrig og perioden med salget af de vestindiske øer.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. nov. 2017

af

af

Inger Nygaard Kaad

d. 3. nov. 2017

Anden del af slægtsroman om forfatterens mormor, Nina, der som barn boede på Skt. Croix og senere forlod øen og sin mand og blev gift med Conrad Krebs i Danmark. For voksne læsere med interesse i slægt og kærlighed.

Bogen begynder med et resumé. Den er delt i to. Del 1 begynder i 1904 og følger unge Nina, der er flyttet til København og bor hos sin tante Sofie. Hun er fraskilt og har mistet sit eneste barn. Nina begynder at undervise, og møder i kraft af sit job direktør Conrad Krebs, som hun bliver gift med. Anden del begynder i 1914, og Nina og Conrad har allerede fået tre børn. De bor på Frederiksberg samt på "slottet" Vigen i sommermånederne. Ninas far på Skt. Croix, 1. verdenskrig samt afstemningen om, hvorvidt de vestindiske øer skal sælges er omdrejningspunkter. Bogens afsluttes med forfatterens epilog om Nina.

Bogen er for læsere af kærlighedsromaner sat i en historisk ramme. Sproget er tilstræbt at være som fra i begyndelsen af 1900-tallet, men er alligevel meget letlæst og læsevenligt. Der anvendes tidsspring og brevvekslinger, og det fungerer fint. Dialogen får af og til karakter af, at personerne skal sætte læseren ind i, hvad der er sket, og det bliver dermed ikke altid troværdige samtaler. Første dels fokus på kærligheden er mere gribende end anden del.

Mich Vraas bøger HaabetPeters kærlighed og Peters kærlighed er meget anbefalelsesværdige romaner om Dansk VestindienMich Vraas bøger Haabet og er meget anbefalelsesværdige romaner om Dansk Vestindien.