Bøger / skønlitteratur / roman

Kridtmanden : krimi


Beskrivelse


Krimi. Eddie og hans venner hænger ud som andre tolvårige, men da de først overværer en ulykke i et tivoli og senere finder et parteret lig, forandrer det dem og deres forhold for altid.

Anmeldelser (7)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. apr. 2018

af

af

Per Månson

d. 9. apr. 2018

Eddie og hans venner hænger ud som andre tolvårige, men da de først overværer en ulykke i et tivoli og senere finder et parteret lig, forandrer det dem og deres forhold for altid. For læsere af gode udviklingsromaner og krimier.

Eddie, Fede Gavin, Metalmickey, Hoppo og Nicky er næsten altid sammen, også den fatale dag i det omrejsende tivoli, hvor tekoppen gik løs og skamferede en ung pige. De får udviklet et fælles kodesprog med små kridtmænd i forskellige udformninger, men nogen får tilsyneladende fat i koderne, for pludselig dukker nye kridtmænd op. I første omgang bringer det Eddie i kløerne på en flok større bøller, men alvorligere bliver det, da kridtmændene viser vej til et parteret og hovedløst pigelig i en skov. Tiden skifter mellem barndommen i 1986 og nutiden i 2016, hvor Eddie opsøges af Mickey, der mener at have fundet pigens morder, men selv mister livet inden afsløringen.

Bogen kategoriseres fra forlaget som en krimi, og der er da også både mord og opklaring, men det væsentligste er beskrivelsen af barndommen og udviklingen i de fems venskab, der bliver sat på alvorlige prøvelser. Det er en meget velskrevet bog med vellykkede skift mellem fortid og nutid.

Håkan Nessers Skyggerne og regnen minder tematisk meget om denne roman. Nessers læsere vil også nyde denne af C.J. Tudor.


litteratursiden.dk

d. 20. apr. 2018

af

af

Lene Jensen

d. 20. apr. 2018

Velfortalt og velkomponeret engelsk krimi med et plot, der holder til sidste side og et persongalleri, der bider sig fast. En fremragende debut. Dette er uden tvivl den bedste krimi, jeg har læst i år...


Jyllands-posten

d. 16. juni 2018

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 16. juni 2018


Berlingske tidende

d. 12. maj 2018

af

af

Merete Reinholdt

d. 12. maj 2018


Weekendavisen

d. 26. apr. 2018

af

af

Christian Dorph

d. 26. apr. 2018