Bøger / faglitteratur til børn

Krigen i 1864


Beskrivelse


For 150 år siden var der krig mellem Danmark og to store tyske stater. Krigen blev afgjort ved et blodigt slag ved byen Dybbøl i Sønderjylland. På få timer blev over 1000 danske og tyske soldater dræbt.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. aug. 2012

af

af

Karsten Boll

d. 20. aug. 2012

Børn fra 8 år - slutningen af indskolingen, som er ved at have knækket læsekoden, får her en fin lille fagbog, som kan bruges til emnearbejde i historie eller til faglig læsning. Bogen kan danne udgangspunkt for datidens politiske konflikter mellem Danmark og vores naboer.

Med udgangspunkt i et brev fra en soldat til sin familie, der er skrevet kort tid før, soldaten mister sit liv, startes fortællingen og baggrunden for krigen i 1864 mod Preussen og Østrig-Ungarn. 3-års-krigen 1848-50 samt fredstiden frem til 1863 omtales, inden der berettes om den overmagt, den danske hær var oppe imod og som førte til, at Danmark tabte krigen, og blev tvunget til at afstå Slesvig-Holsten. Emnet rundes af med genforeningen i 1920 og forholdene mellem mindretallene i dag i Nord- og Sydslesvig. Bogen er rigt illustreret med fotos, tegninger og diagrammer, som understøtter indholdet. Sproget er tilpasset målgruppen, så lange ord har delestreger til at understøtte forståelsen. Opgaver kan hentes på www.fagliglaesning.dk med abonnement.

Dybbøl og Dannevirke (12/13) er lidt sværere end denne titel og har også opvækstvilkår for børn med. 1864 fra Meloni har 6. klasse og opefter som målgruppe.

Fin fagbog til faglig læsning eller emnearbejde i historie i 3.-4. klasse. Anbefales til skolernes læringscentre eller interesselæsning blandt børnebibliotekets brugere.