Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Krigen i dagslyset. Del 1


Beskrivelse


Fantasy. Arlen Bales er i fuld gang med at forberede sit folk til åndernes angreb ved nymåne. Samtidig truer krigen mellem mennesker. I magtens centrum er Inevera, og vi følger hendes vej til at blive en magtfuld præstinde og Ahmann Jardis ambitiøse førstehustru.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. maj 2019

af

af

Johanne Elvers Madsen

d. 9. maj 2019

Det store slag mellem dæmoner og mennesker nærmer sig med den forestående nymåne, for ved nymåne kommer Åndeprinserne og deres imitatorer frem. Første og anden del af "Krigen i dagslyset", der er bog 3 i serien "Dæmoncyklussen". Til læsere af storslåede episke fantasyfortællinger, fra 14 år.

Arlen Bales, den tatoverede mand fra Nord, og Ahmann Jardir, Shar'Dama Ka, Forløseren fra Syd, forbereder sig hver især på Åndeprinsernes tilbagekomst, og begge har opnået uanede kræfter. Samtidig er "krigen i dagslyset" - krigen mellem mennesker, i fuldt sving. Centralt i konflikten står de to tidligere venner, Ahmann Jardir og Arlen. Vil det lykkes de to at slå kræfterne sammen mod dæmonerne, eller vil deres uvenskab skabe splid mellem mennesker? Bogen følger flere hovedpersoner: I del 1 hører vi om Ineveras fortid. I resten af del 1 og hele del 2 er vi i bogens nutid i dagene omkring nymåne, hvor vi følger Renna, Arlen, Leesha, Rojer, Abban, Dæmonprinsgemalen, Jardir og Inevera.

Meget spændende fantasyserie med et imponerende persongalleri, en unik verdensopbygning komplet med væsener, folkeslag, kulturer, tro og magi, som udfolder sig i bøgerne. Forfatteren skriver så det aldrig bliver kedeligt, og man sagtens kan holde styr på alle begivenheder og personer. Personerne fremstår som komplekse mennesker (og dæmoner) hinsides godt og ondt.

Kan sammenlignes med anden episk fantasy som Snigmorderens lærlingGorlans ruiner og serien "Skyggens lærling" se fx Gorlans ruinerKan sammenlignes med anden episk fantasy som Snigmorderens lærling og serien "Skyggens lærling" se fx .


litteratursiden.dk

d. 5. juni 2019

af

af

Lene Jensen

d. 5. juni 2019

Det er en præstation at skrive bøger på mere end tusind sider, der stadig kan fastholde læserne side efter side. Det kan Peter V Brett i den grad. Hvor andet bind i Dæmoncyklussen, 'Ørkenspyddet', var...