Bøger / faglitteratur til børn

Krigen i Irak


Beskrivelse


Kronologisk gennemgang af vigtige begivenheder op til og under krigen i Irak: Bl.a. Golfkrigen i Kuwait i 1991, FNs resolution 1441, invasionen i marts 2003, tilfangetagelsen af Saddam Hussein, skandalen i Abu Ghraib fængslet, vedtagelsen af en ny forfatning samt koalitionens begyndende troppetilbagetrækninger.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. apr. 2010

af

af

Erik Boas Pedersen

d. 7. apr. 2010

9. bog i serien Tidslinjer. Den er kronologisk opbygget, opsummerer de centrale nøglebegivenheder i Irak-krigen og henvender sig til folkeskolens 8.-10. klasses elever og interesserede iøvrigt, fra ca. 14 år.

Det enkelte opslag tager udgangspunkt i en konkret, vigtig dato og begivenhed, især centreret omkring 2003 med krigens start, Bagdads fald, afviklingen af Saddams regime, konfliktens første selvmordsangreb på FN's bygning og Saddams arrestation. Hvert opslag består af en central overskuelig tekst, to fotos fra begivenheden, en uddybende faktaboks, en tidslinje, der sætter begivenheden ind i en sammenhæng, samt henvisninger til andre opslag med beslægtede emner. Bagest i bogen biografier af konfliktens nøglepersoner, ordliste, andre bøger om emnet, webadresser og stikordsregister.

Der er flere andre relevante nyere titler om emnet for målgruppen. Denne supplerer de øvrige fint via den kronologiske opbygning, der gør den særdeles anvendelig og overskuelig i den daglige undervisning og i større faglige opgaver som fx projektopgaver.

Som de øvrige bøger i denne serie er bogen særdeles anvendelig i undervisningen i historie og samfundsfag i overbygningen, samt ligeledes af stor interesse for de mange interesserede i samtidens konflikter fra ca. 14 år.Informationer og udgaver