Bøger / faglitteratur til børn

Krigen mod terror


Beskrivelse


Om de begivenheder, som var med til at skabe krigen mod terror, bl.a. al-Qaedas krigserklæring, bombeangrebene på ambassader i Afrika, på World Trade Center i New York samt på Bali, i Madrid og London.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Jesper Holtoug

2007

I forlagsserien Tidslinjer foreligger her en grundig og gedigen fagbog om moderne terrorisme, fortrinsvis islamisk terrorisme. Serien henvender sig til grundskolens ældste klassetrin, de 13-16-årige, men også voksne læsere vil med bogen her få et fint overblik og en ganske grundig introduktion til emnet. Både som emnebog, som baggrundsmateriale til projektopgaven og som almindelig "nysgerrighedslæsning" har bogen klare kvaliteter.

Ligesom de øvrige bøger i serien er det helt aktuelle problemstillinger, bogen tager under behandling. Der fokuseres på de sidste 25 års konfliktoptrapninger og resultaterne af disse. I ca. 20 afsnit beskrives konkrete begivenheder, som på forskellig måde får afgørende betydning for terrorens optrapning. Hvert afsnit bindes sammen af korte overskuelige tidslinjer, relevante citat-blokke samt udmærkede "krydshenvisninger", hvor der henvises til øvrige afsnit i bogen. Udmærkede registre og materialehenvisninger findes bagest i bogen. Til gengæld savnes et klargørende forord, bogen starter med brask og bram og læseren må selv føle sig lidt frem.

Der er en del udmærkede, nye bøger om terrorisme. Fx kan nævnes Terrorkrigen, 2004, der har snævrere fokus på Mellemøsten og en udtalt Vest-kritisk holdning.

Downings gennemillustrerede fagbog lægger sig fint ind i feltet af bøger om den moderne terrorisme, men er temmeligt beskrivende og i mindre grad debatterende. Udmærket, klar opbygning med gode overskuelige tidslinjer undervejs og gode tips til krydshenvisninger.Informationer og udgaver