Bøger / faglitteratur


Beskrivelse


Om hvordan den amerikanske befolkning har mistet tiltroen til det politiske apparat, og om de begivenheder, der har været medvirkende til den aktuelle krise.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. juni 2018

af

af

Allan Thomsen Volhøj

d. 19. juni 2018

Amerikanerne er trætte af deres politikere, så trætte at kun hver tiende synes politikerne gør deres arbejde godt. Men hvorfor er de så frustrerede? Til interesserede i amerikansk politik.

Den amerikanske kongres på Capitol Hill i Washington er gået i stå. Demokraterne og republikanerne har travlt med at beskylde hinanden for at der ikke bliver gjort noget ved de problemer der er masser af i USA. Det hele er syret til i strategi og hensyntagen til magtfulde og pengestærke særinteresser. På sidelinjen står befolkningen og mister mere og mere troen på det politiske apparat. I denne bog tager forfatterne ud til befolkningen i USA og hører dem om hvad der er i vejen med landet. Bogen er skrevet af Anders Agner Pedersen, Agnete Wismer og Søren Dal Rasmussen.

De tre skribenter kommer meget bredt ud i USA. Hvert kapitel fortæller en lille historie om almindelige borger og deres møde med et politisk system der er gået i stykker. Om hvordan penge, lobbyorganisationer, magtkampe og strategi står i vejen for at få lavet lovning der kommer borgerne til gode. Bogen er letlæst og man identificere sig let med de skæbner og personer der kommer til orde.

Bogen minder om andre bøger om politikerlede som Hvordan forvrænger populismen demokratiet?Folkestyre og fornuftOffentligheden og dens problemer, Folkestyre og fornuft og klassikeren Offentligheden og dens problemerBogen minder om andre bøger om politikerlede som Hvordan forvrænger populismen demokratiet?, og klassikeren Offentligheden og dens problemerBogen minder om andre bøger om politikerlede som Hvordan forvrænger populismen demokratiet?, Folkestyre og fornuft og klassikeren .