Bøger / faglitteratur

Krigens kunst


Beskrivelse


Den klassiske kinesiske lærebog i strategi og taktik.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. nov. 2019

af

af

Henrik H Pedersen

d. 12. nov. 2019

Klassisk lærebog om krigens kunst, militærteknik og ledelse af hærfører Sun Tzu, som levede i det 6. århundrede før vor tidsregning. I dag bruges bogen af mange østasiatiske ledere. For læsere af militærhistoriske værker samt til brug i ledelsessammenhæng.

Efter mere end to årtusinder er "Krigens kunst" af filosof og hærfører Sun Tzu stadig et højt respekteret værk om emnet og brugt gennem århundrede af bl.a. Napoleon og sågar Brasiliens fodboldlandshold. Bogen indeholder 13 kapitler om at føre krig, herunder planlægning, placering og formation. Desuden beskrives emner som styrke og svaghed og ikke mindst begreber som belønning, klogskab og dygtig ledelse. John Støvring, som har oversat værket fra engelsk, har også skrevet bogen Verden som jeg ser den.

Velskrevet samt fint layoutet udgave i udmærket A5-format. Bogen har en læsevenlig typografi foruden gengivelser af fine kinesiske papirklip af Mrs. Shi Jung Feng.

Der findes flere oversættelser af værket, herunder Kunsten at føre krigKrigskunstenKrigskunsten af Rasmus Hastrup og Krigskunsten af Erik kruse Sørensen. Værker som ikke skiller sig markant ud i forhold til nærværende bog, bortset fra layout. Jens Østergård Petersens Krigskunsten sammenligner Sun Tzus strategier med andre kendte krigsteoretikereDer findes flere oversættelser af værket, herunder Kunsten at føre krig af Rasmus Hastrup og af Erik kruse Sørensen. Værker som ikke skiller sig markant ud i forhold til nærværende bog, bortset fra layout. Jens Østergård Petersens sammenligner Sun Tzus strategier med andre kendte krigsteoretikereDer findes flere oversættelser af værket, herunder Kunsten at føre krig af Rasmus Hastrup og af Erik kruse Sørensen. Værker som ikke skiller sig markant ud i forhold til nærværende bog, bortset fra layout. Jens Østergård Petersens sammenligner Sun Tzus strategier med andre kendte krigsteoretikere.