Bøger / faglitteratur til børn

Krigere : fortællingen om verdenshistoriens største krigere og deres bedrifter


Beskrivelse


Kalejdoskopisk beskriver hvert opslag soldater fra forskellige kulturer : assyrerne, spartanerne, makedonerne, kelterne, romerne, vikingerne, samuraier, ninjaer, mongolerne, ridderne, aztekerne og zuluerne. Med flapper og folde ud-sider.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Bo Knudsen

2007

Meget flot bladrefagbog for de ca. 11-15-årige. Oplæsning et par år før. Der er fagligt indhold, men bogens udformning sigter også mod lystlæsning og -bladring.

Layoutet er identisk med Pirater (2006/34), og det betyder tykke, blanke papsider, en indbydende, næsten overvældende, blanding af mange slags illustrationer og tekst, foldeudsider, små indklæbede bøger, løse genstande (8 i alt) og skyde- og pop-up-effekter. Slægtskabet med en bog som Dr. Ernest Drakes Dragonologi (2004/34) er tydeligt. Indholdsmæssigt er den dog mere seriøs end denne og på linje med andre fagbøger om historiske tidsaldre. Kortfattet og kalejdoskopisk beskriver hvert opslag soldater fra en kultur: assyrerne, spartanerne, makedonerne, kelterne, romerne, vikingerne, samuraier, ninjaer, mongolerne, ridderne, aztekerne og zuluerne.

Jeg har ikke set tilsvarende bøger om krigere. Om fx vikinger og romere er der masser af bladrefagbøger, mens det kniber mere med at finde tilsvarende oplysninger om fx makedonere og zuluer.

Meget indbydende bog der umiddelbart vil imponere, men hvor form og indhold dog kolliderer. I Pirater er fint med diverse effekter, fordi det passer til den yngre målgruppe. Et pop-up-vikingeskib, små løse kort med ninjatricks eller et skjold der skal løftes, så man kan læse teksten under det, er efter mit skøn overflødige, for de der kan læse bogen her.Informationer og udgaver