Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Krigerkattene. Bind 1 : Ud i vildnisset


Beskrivelse


Katten Ildpote er lærling i Tordenklanen. Da Skyggeklanen angriber Tordenklanen, er han med i det afgørende slag. Men han opdager også, at der er magtkampe internt i Tordenklanen.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. sep. 2011

af

af

Else Lerche

d. 14. sep. 2011

Romanen, der er 1. bind i en serie på 6, egner sig både til højtlæsning, fra 7 år og selvlæsning, fra 10 år. Forsiden af Ildpote er både flot og tiltrækkende og bagsideteksten er spændende.

Forfatteren er ikke oversat til dansk før. Bogens univers udspiller sig blandt vildkatte, i et rige, der er opdelt i fire klaner, samt Stjerneklanen, en slags guddom. Klanerne har bl.a. en anfører, en healer, krigere og lærlinge. Tordenklanen har hovedrollen i bindet. Den unge tamkat Ildpote optages i klanen efter et varsel. Klanen er svækket, fordi vejrforandringer har gjort føden knap. Også Skyggeklanen mangler føde og de gør krav på bytte, fanget på Tordenklanens område. Det kommer til kamp mellem klanerne og Tordenklanen fordriver Skyggeklanen bl.a. takket være Ildpotes tapperhed og dygtighed. Men Ildpote oplever også indre spændinger og magtkampe blandt Tordenklanens krigere. Handlingen er velkomponeret og spændende. Den er velskrevet i et levende, beskrivende og dialogrigt sprog. Man får indtryk, selvom det ikke er så dybt, af kattene, deres væsen og reaktioner, der er tæt på virkelige kattes.

Bogen har ingen fantasy-elementer, alligevel vil læsere af serien Krøniken om Mistelten, synes om den. Det samme vil læsere af Dyrene fra Lilleskoven, 1980 og senere udgaver.

Det er en velskrevet og spændende fortælling om klansamfundet og om eksterne og interne magtkampe. Kapitlerne har passende længde til højtlæsning. Jeg venter spændt på 2. bind. Serien skal læses i rækkefølge.