Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Krigerliv


Beskrivelse


Alvilda vælges som leder for de unge skjoldmøer på skibet. Sammen tager de på togt for at samle styrke og øve sig i at være gode krigere, så Alvilda kan overtage tronen.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Bodil Pedersen

2007

De 9-12-årige børn, der allerede er fascineret af de tre tidligere bøger i serien om Krigerprinsessen Alvilda, vil også sluge denne fortsættelse. I et ultrakort tilbageblik undervejs opridses handlingen, så nye læsere har en god mulighed for at hoppe ind i fortællingen.

I denne del drager den unge og kampberedte Alvilda ud på plyndringstogt med andre skjoldmøer for at få styrke til at overtage tronen. Det er en dramatisk historie, der iblandes et stænk romantik og kærlighed til sidst, hvor den nyankomne Eskild Smed spiller en væsentlig rolle. De mange illustrationer i stærke farver matcher fortællingen. De er kraftfulde med fokus på personerne og ikke mindst ansigternes udstråling. Sproget er forholdsvis let og livligt med megen dialog.

Inden for sin genre og inden for tidsperioden middelalder/vikingetid er dette en af de mest indbydende, overkommelige og spændende serier.

Bogens univers og Alvildas udviklingshistorie rummer mange elementer med appel til mellemtrinnets læsere. Den let åbne slutning spænder automatisk forventningen til 5. del.