Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Krigerne


Beskrivelse


Fremtidsroman om et kaotisk Sverige, hvor den unge Elin må flygte med sin spæde datter gennem et land præget at naturkatastrofer og overvågning.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. feb. 2016

af

af

Elisabeth Bennetsen

d. 25. feb. 2016

Den unge Elin må flygte gennem et kaotisk fremtidigt Sverige med sin spæde datter, efter hun har været fanget af militærpolitiet. Ikke alle, hun møder, vil hende det godt. Dystopisk roman for teenagere om teknologi, overvågning og klimaforandringer. 2. del af "Blodregn".

Fortsættelse af Rytterne. Elin er nu mor til et spædbarn. Det gør hende sårbar, da hun bliver fængslet, og det gør heller ikke hendes flugt nemmere. Det land, hun flygter gennem, er et Sverige i en forholdsvis nær fremtid; præget af naturkatastrofer, borgerkrig, opløsning og total overvågning, og hun kommer ud for mange svære og voldelige situationer på sin vej tilbage til familien. Men hun møder også en speciel mand, og noget tyder på, at en forandring er på vej både for hende og i landet. Mats Wahl kendes fra en lang række ungdomsbøger, som tager samfundsproblemer op til debat.

Det er en uhyggelig bog med en lurende spænding, som holder samme tempo næsten hele vejen igennem, så man ikke har et roligt øjeblik. Men det er også en lidt lang og omstændeligt fortalt historie om alvorlige temaer, og en hovedperson, som forfatteren ikke rigtigt får lukket op for. Den dystre mørkegrønne forside passer godt til bogen.

Bogen kan sammenlignes med andre nordiske dystopier for unge som GolakEt sekund ad gangen og Et sekund ad gangen. Det er også bøger af en vis tyngde, hvor klima, teknologi og et samfund i opløsning vender op og ned på altingBogen kan sammenlignes med andre nordiske dystopier for unge som Golak og . Det er også bøger af en vis tyngde, hvor klima, teknologi og et samfund i opløsning vender op og ned på alting.Informationer og udgaver