Bøger / faglitteratur

Krigslykken vender


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. juli 2015

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 1. juli 2015

Følg de skæbnesvangre krigs-begivenheder i 1942 efter Japans angreb på den amerikanske flådebase Pearl Harbor i december 1941. For dem som sluger alt om 2.verdenskrig.

Fjerde bind af forlagets serie "En verden i krig" er opdelt i 2 bøger, hvor anden bog beskriver krigens gang fra juli til december 1942. Fokus er Stillehavskrigen med overskriften "De allierede bremser Japans fremmarch". Med er fx også historien om Anne Frank: "Ung pige er øjenvidne til holocaust". Andre begivenheder er "Angrebet på Stalingrad", hvor den Røde hær bremser den tyske værnemagt. Under afsnittet "Sabotører knuser Hitlers atomdrøm", beskrives en modig sabotageaktion, hvor tungtvandsværket i Vemork, Norge, skal ødelægges for at forhindre nazisterne i at lave en atombombe. Ligesom i de øvrige bind i forlagets serie er der først i bogen en tidslinje med begivenhederne i hovedtræk fulgt af en lang række afsnit.

Samlet set er serien et glimrende historisk oversigtsværk, hvor ikke mindst de mange fotos og illustrationer er et plus. Med disse 2 bøger om 1942 får man virkelig fornemmelsen af, hvor skelsættende vigtig 1942 blev for 2. verdenskrigs gang. Tænk blot på en verden, hvor det ikke lykkes de modige norske sabotører at ødelægge tungtvandsanlægget i Vemork!.

En lignende forlagsserie er "Historiens højdepunkter", bl.a. med bogen Det Tredje Rige.