Bøger / faglitteratur til børn

Krigsskibe


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. aug. 2016

af

af

Inge Lykke

d. 19. aug. 2016

Et krigsskib er et skib, der medfører soldater og våben. Læs om forskellige slags krigsskibe her fx: Destroyer, fregat, korvet og amfibie-landsætningsskibe. Til børn fra 9-13 år.

Lær om, hvordan en amerikansk kampgruppe af krigsskibe er sat sammen, om raketdrevne missiler, besætningen og livet ombord. Du kan også læse om hangarskibet, det mest slagkraftige krigsskib i den moderne flåde, som kan medbringe op til 90 jagerbombere og helikoptere. Der er en folde-ud-side af en britisk destroyer Type 45. Bogen indeholder desuden beskrivelser af tidligere tides krigsskibe, bl.a. er der beretninger om skibe fra 1. og 2. verdenskrig. Til sidst noget om fremtidens krigsskibe. Illustrationerne er en blanding af farvefotos og tegninger. Teksten er sat med både store og små typer i mange bokse. Bogen udkommer i serien FAKTA+.

Bogen har et meget lækkert layout. Billeder og tekst er mikset ind i hinanden på en meget indbydende og lærerrig måde, så budskabet står skarpt. Man får en masse oplysninger om krigsskibe, selvom bogen ikke indeholder lange tekststykker.

I samme serie FAKTA+ er fx udkommet UbådeModerne ubåde og krigsskibe. Fra 2010 findes Moderne ubåde og krigsskibe. Den nye bog er lettere end sidstnævnte titelI samme serie FAKTA+ er fx udkommet Ubåde. Fra 2010 findes . Den nye bog er lettere end sidstnævnte titel.