Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Krigstid


Beskrivelse


Laust og Bjarke flygter fra det brølende dyr inde i hulen. De finder ly under et stort grantræ. Her tilbringer de natten, og aftaler at Laust skal lærer Bjarke at kæmpe med sværd. Laust sendes i krig mod kong Balgar. Kun Bjarke undslipper.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. juli 2016

af

af

Stine Bille

d. 20. juli 2016

"Brødre af blod" er en ny fantasyserie om den fattige dreng Bjarke og jarlens søn Laust. De to drenge kæmper for at stoppe krigen mellem Kong Tyrian og Kong Balgar. For at opnå dette, skal de begge bekæmpe sort magi og farlige krigere. For 8-11-årige.

Serien "Brødre af blod" starter med bogen "Vildornen", hvor vi lærer Laust og Bjarke at kende. En aften mødes de tilfældigt i den sorte skov. Laust er sendt ud på jagt, da en vildorne pludselig angriber ham. Bjarke kommer ham til undsætning, og redder hans liv. Lidt efter rammer lynet de to drenge, og de bliver herefter "blod brødre". Gennem de næste fire bøger i serien, følger man deres kamp for at genskabe fred mellem Kong Tyrian og Kong Balgar, samt at løse forbandelsen på Kong Balgars to døtre. For at opnå dette, må de begge udvise heltemod, bekæmpe troldmand og onde krigere. Bøgerne bør læses i rækkefølge, der er illustrationer på alle sider, og de har lix 16-17.

En rigtig god og velskrevet fantasyserie. Bøgerne har korte sætninger, dramatiske og forklarende illustrationer og en spændende historie. De har et lækkert layout med hardcover omslag.

Samme forfatter har tidligere udgivet fantasyserien "Næslandet" fx Næslandet. Bind 1. En anden herlig fantasyserie kunne være Den syvende ridder af Benni BødkerNæslandet. Bind 1 : Legenden om Querqus SkjoldetDen syvende ridderSamme forfatter har tidligere udgivet fantasyserien "Næslandet" fx Næslandet. Bind 1. En anden herlig fantasyserie kunne være af Benni Bødker.