Bøger / faglitteratur

Kristen-forfølgelser i verden. Bind 1


Beskrivelse


Om undertrykkelse og forfølgelse af kristne overalt i verden.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. juni 2008

af

af

Jørgen Bartholdy

d. 12. juni 2008

En status over forfølgelser af kristne verden over bør interessere menneskerettighedsforkæmpere af enhver observans. Forfatterens vanskeligheder med at opretholde objektiviteten i forhold til anderledes tænkende og hans eksempler på forfølgelse i Vesteuropa, hvor han betegner befolkningernes afvisning af religiøsitet som psykisk forfølgelse, slider dog på troværdigheden.

Niels Erik Søndergaard er engageret i den politiske og kirkelige debat. Han er en ivrig modstander af islam, men også den mere hjemlige kulturradikalisme og almindelig sekularisering får på hatten, når han går til tasterne. Søndergaard skriver ligefremt i et direkte sprog, og på trods af forlagets navn, Forskningsforlaget Rafael, er hans stil den engagerede debattørs mere end forskerens.

Den hårde front, der for tiden bliver trukket mellem islam og kristendom, har affødt flere titler om emnet. Boyd-Macmillans Når troen koster der kom tidligere i år, ligger tæt op ad denne titel i holdninger og definition af, hvad kristenforfølgelser er, og hvor de foregår Søndergaard mangler dog Boyd-Macmillans missionerende vinkel.

Engageret og markant gennemgang af nutidens forfølgelse af kristne i alle former og overalt i verden.


Kristeligt dagblad

d. 30. apr. 2011

af

af

Sørine Gotfredsen

d. 30. apr. 2011Informationer og udgaver