Bøger / faglitteratur

Kristusbevidsthed


Beskrivelse


Gennem inddragelse af den spirituelle dimension, som den fremstår i evangelierne og de første kristne menigheder, ønsker forfatteren at bidrage til fornyelse og berigelse af folkekirken. Der er tale om en bevidsthed, hvor mennesket er ét med det guddommelige.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. aug. 2019

af

af

Peter Holm Rasmussen

d. 28. aug. 2019

Hvor er den spirituelle dimension i folkekirken og hvordan kommer vi tættere på gudsriget, som formidlet af Jesus? Det er nogle af de spørgsmål, spirituelt søgende læsere og læsere der vil dybere ind i kristendommens mere esoteriske sider, kan få svar på her.

Bogen har fire dele: "Kristusbevidsthed", der med udgangspunkt i sætningen: "Jeg er sandheden, vejen og livet. Ingen kommer til faderen uden gennem mig", tager fat på dilemmaet mellem præsentisk og futurisk eskatologi og det svære i at kommunikere det guddommelige. "Gudsriget" fortæller om Jesu esoteriske visdom og måden hvorpå Jesu formidler sit budskab om menneskets inddragen i gudsriget, og hvad gudsriget egentlig er. "Inspiration fra skriftsteder" kigger på og fortolker på udvalgte passager fra bibelen og Thomasevangeliet, til hjælp for at bevidstgøre pointer fra foregående kapitler. Til sidst indeholder "Meditationspraksis" fem øvelser til fordybelse og transcendens.

En kort, klar og ligefrem indføring i nogle af de doktriner, der indgår i Det Nye Testamente, men ikke indgår i den gængse folkekirkekristendom. Til læsere der mangler spiritualitet i deres kristne liv, vil bogen være en hjælpende hånd.

ThomasevangelietVejenUdødelighed og Johannesevangeliet, har været vigtige kilder til denne bog, sidstnævnte beskrives i Vejen som en mystikernes vej, til at nå foreningen med Gud. Martinus opererer også med begrebet kristusbevidsthed, på en lidt anden måde, i fx UdødelighedThomasevangeliet og Johannesevangeliet, har været vigtige kilder til denne bog, sidstnævnte beskrives i som en mystikernes vej, til at nå foreningen med Gud. Martinus opererer også med begrebet kristusbevidsthed, på en lidt anden måde, i fx UdødelighedThomasevangeliet og Johannesevangeliet, har været vigtige kilder til denne bog, sidstnævnte beskrives i Vejen som en mystikernes vej, til at nå foreningen med Gud. Martinus opererer også med begrebet kristusbevidsthed, på en lidt anden måde, i fx .