Bøger / skønlitteratur til børn

Krokodillen i træet


Beskrivelse


Billedbog. Den lille krokodille tror, den ser en ulv og flygter op i et træ. Den kan ikke komme ned, men smides ud af en rede, den søger ly i. Nede på jorden ser krokodillen virkelig en ulv. Hvad nu?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. sep. 2016

af

af

Torben Wilhelmsen

d. 15. sep. 2016

Da den lille krokodille tror den ser en ulv i skoven, flygter den op i et højt træ. Men kan den nu komme ned fra træet igen, når ulven er væk? For billedbogslæsere på 3-5 år.

En lille rød krokodille har forvildet sig op i et træ, fordi den tror, den har set en ulv i den tågede skov. Den kan ikke finde ud af at komme ned igen, men prøver at kravle op i en rede. Krokodillen bliver smidt ud af reden og lander på jorden igen med et brag. Men nu ser den virkelig en ulv og farer op i træet igen og er lige vidt. På sidste opslag ser vi den mørke skov og en skikkelse, der til forveksling ligner den lille rødhætte, vandre ensom gennem den dunkle skov. Historien er illustreret med farvelagte stregtegninger.

Historien er både skrevet og tegnet af forfatteren, og den korte tekst og de minimalistiske billeder passer godt sammen. Illustrationerne viser tydeligt, hvor ensom krokodillen føler sig. Situationen med at være alene og befinde sig det forkerte sted på det forkerte tidspunkt, hvor det virker som om, der ikke er nogen udvej, vil de fleste kunne nikke genkendende til. Den lille rødhætte i slutbilledet tilføjer en ekstra dimension til historien, som mest fanges af den voksne oplæser.

Ragnar Aalbus illustrationer kan minde om Craig Fraziers i bøgerne om Granberg. De har samme enkle, lidt plakatagtige retrostil.Informationer og udgaver