Bøger / faglitteratur til børn

Krokodiller


Beskrivelse


Krokodiller er store krybdyr, som lever i eller ved vand. Læs om krokodillens levesteder, adfærd, føde m.m.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. jan. 2020

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 10. jan. 2020

To nye udgivelser i serierne "Dyrebiblioteket" og "Verdens vildeste dyr". Denne gang om henholdsvis aber og krokodiller. Bøgerne kan læses af børn mellem 8 og 11 år enten af interesse eller i forbindelse med faglige læsekurser og emneopgaver.

Bøgerne er opbygget efter samme skabelon, hvor der veksles mellem helsides farvefotos og en kort grundtekst suppleret med faktabokse. Bøgerne fortæller forskellige fakta om aber og om krokodiller, og afsluttes begge med at fortælle en afrikansk legende om dyret, efterfulgt af et indeks samt en klassifikation.

Det er to spændende og lærerige fagbøger for børn, som nok skal finde lånere blandt de mange unge fagbogslæsere. Bøgerne er forholdsvis lette at læse og indeholder mange vigtige fakta, som kan danne basis for en god emneopgave i faget natur/teknologi. Billederne er flotte og appellerer til dyreglade børn. Papirkvaliteten er god, og bøgernes store størrelse passer perfekt til virkelig at kunne vise detaljerne i de flotte billeder.

Man kan læse mere om krokodiller og aber i titler som Verdens farligste krokodillerAber og AberMan kan læse mere om krokodiller og aber i titler som Verdens farligste krokodiller og .