Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Krokodilletyven


Beskrivelse


Odd er bange for alting og har det ikke let hverken hjemme eller skolen. Men et besøg på byens akvarium giver ham en ide til at lave om på det.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. apr. 2015

af

af

Elisabeth Bennetsen

d. 21. apr. 2015

Odd er en lille bangebuks, som heller ikke er særlig populær i sin klasse. Men under et besøg på det store akvarium, får han en god ide, synes han selv. En sjov, skør og alvorlig bog at læse op for børn mellem 6 og 10 år.

Odd er yngste barn i familien og ret meget underdog både der og i skolen - lille, kikset og pivet, som han er. På en skoleudflugt besøger han og klassen byens store akvarium, hvor han oplever den kæmpestore guide håndtere slanger, edderkopper og især en krokodilleunge, og det giver ham en ide til at ændre sin position i klassen. Men da han har fuldført sin snedige plan, som jeg ikke vil røbe for meget om, opdager han, at den måske slet ikke er så god alligevel. Måske handler det med at turde sige fra mere om ham selv end ydre ting? Det norske par, som ikke har været udgivet før i Danmark, har lavet en bog i billedbogstørrelse, som er gennemillustreret med grågrønne og sorte tegninger i alle størrelse og vinkler.

Det er en rigtig dejlig og flot bog med en stigende spændingskurve og en nyttig morale. Den er fin til oplæsning og har et godt flydende sprog og er fin at snakke mobning og selvtillid ud fra, og så er jeg ret vild med de skønne og varierede billeder, som er humoristiske og groteske og giver teksten et ekstra lag. Jeg er især vild med den hestetossede søster med hendes flyveører og tandbøjle.

Elefantstenen er også en højtlæsningsbog om en lidt kikset figur, der finder en utraditionel løsning på sine sociale problemer.