Bøger / skønlitteratur / roman

Krokodillevogteren


Beskrivelse


Krimi. I en ejendom i København bliver en kvinde myrdet i sin lejlighed. Kriminalbetjent Jeppe Kørner og kollegaen Anette Werner bliver sat på sagen. Det står hurtigt klart, at mordet har forbindelse til en af ejendommens andre beboere.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. jan. 2016

af

af

Marion Tirsgaard

d. 28. jan. 2016

I en ejendom i indre København bliver en ung kvinde fundet myrdet i sin lejlighed. Kriminalbetjent Jeppe Kørner og hans kollega Anette Werner bliver sat på sagen, og det står hurtigt klart, at mordet har forbindelse til en af husets andre beboere. Til læsere af nordiske krimier.

Da folkepensionisten Gregers finder underboen myrdet, skaber det bestyrtelse blandt ejendommens beboere. Især hos Esther, der skriver på en krimi. En krimi, der uden omsvøb og ned til mindste detalje beskriver mordet på den unge kvinde i ejendommen. Da den lidt følsomme og nyligt fraskilte Jeppe Kørner begynder at efterforske sagen sammen med sin kollega, den mere hårdføre og lykkeligt gifte Anette Werner, åbenbarer der sig en sag med tråde til fortiden. Bogen er 1. del i en ny serie om Kørner og Werner. Katrine Engberg er koreograf og instruktør og debuterer som krimiforfatter. Hun har tidligere udgivet Klap i, hest!.

En solid krimidebut, der udmærker sig ved et interessant plot og et umage makkerpar, der skiller sig ud fra genrens sædvanlige stereotype kriminalbetjente. Det er en konventionel og lidt blød krimi med en god spændingskurve, der dog fader lidt ud mod slutningen. Alt i alt en vellykket krimi, der lover godt for en fortsættelse.

Bogen minder om andre danske krimiserier som fx Øbro og Tornbjergs serie om Katrine Wraa og Anna Grues bøger om Dan Sommerdahl.


Berlingske tidende

d. 4. mar. 2016

af

af

Merete Reinholdt

d. 4. mar. 2016


Politiken

d. 11. mar. 2016

af

af

Bo Tao Michaëlis

d. 11. mar. 2016