Bøger / faglitteratur / fotografier

Kronborg bag facaden : skæbnefortællinger fortalt fra gulvet i danmarkshistorien


Beskrivelse


Om Kronborg Slot bag facaden. Om 14 mennesker der arbejder på Kronborg, efterfulgt af korte historiske fortællinger.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. juni 2020

af

af

Lars Ovesen

d. 11. juni 2020

Kom med en tur bag facaden på Kronborg Slot og læs de historier og anekdoter, der normalt ikke kommer menigmand for øre. Eller nyd nogle af de mange billeder, der fortæller en historie i sig selv. For læsere, der er interesseret i danske slotte og/eller danmarkshistorie.

Bogen indledes med et kort forord, hvorefter man bl.a. kan læse om Kronborgs butiksleder, der betragter Kronborg som sit andet hjem og om elektrikeren, der kender det elektriske system både forfra og bagfra. Derudover kan man fx også læse om maleren, blikkenslageren og rengøringsassistenten, i alt 14 beskrivelser af "fodfolkets" hverdag. Hver af de 14 beskrivelser er også flankeret af en skønlitterær historisk fortælling. Ydermere findes der diverse faktabokse samt flere korte artikler.

Dette er en bog i særklasse både fortællemæssigt, men bestemt også layoutmæssigt. Teksterne er yderst velskrevne, og anekdoterne står nærmest i kø for at komme med, så der er underholdning til mange timer. De mange faktabokse, artikler og litterære fortællinger giver ligeledes god viden og yderligere insiderinformation. Og så er der det righoldige billedmateriale, der nærmest fortæller en historie i sig selv.

For yderligere litteratur om KronborgKronborg - et levende slot se: eller - et levende slotFor yderligere litteratur om Kronborg se: Kronborg eller .