Bøger / faglitteratur

Kroppen : en guide til indehavere


Beskrivelse


Gennemgang af kroppens funktioner: huden, hjernen, hovedet, blodet, hjertet, fordøjelsen, de indre organer, skelettet, lungerne m.m. Dernæst kosten, tarmene, søvn, seksualitet, nervesystemet, forskellige alvorlige sygdomme, medicin og døden. Samt præsentation af de historiske forskningsresultater og vigtigste landvindinger på området.

Anmeldelser (7)


Bibliotekernes vurdering

d. 30. okt. 2019

af

af

Dorte Tissot Hansen

d. 30. okt. 2019

Til alle med interesse for naturvidenskab og menneskekroppen: En grundig og medrivende indføring i kroppens funktion, historie og lægevidenskab.

Bogen består af 23 kapitler, der kommer omkring hele menneskekroppen. Først gennemgås kroppens funktioner i kapitler om huden, hjernen, hovedet, blodet, hjertet, fordøjelsen, de indre organer, skelettet, lungerne m.m. Bogens sidste kapitler omhandler fx kosten, tarmene, søvn, seksualitet, nervesystemet, forskellige alvorlige sygdomme, medicin og døden. Udover formidling af faktuel viden om kroppens funktion på det enkelte felt, præsenteres også de historiske forskningsresultater og vigtigste landvindinger på området. Forfatteren har udgivet flere populærvidenskabelige bøger bl.a. den prisbelønnede En kort historie om næsten alt.

I en fin og afbalanceret blanding af faktaorienteret talmateriale, pudsige anekdoter og små interessante historiske detaljer formår Bill Bryson at formidle en grundig og medrivende fortælling om stort set alle aspekter af menneskekroppens historie. Bogen kommer fint omkring kroppens funktion, forskningens historiske udvikling og de oversete landvindinger indenfor lægevidenskaben. Formidlet i et sprog så alle kan være med. Bagerst i bogen findes en omfattende litteraturliste, et udførligt noteapparat og et register.

Den ældre Ve og vel - medicinens historie fra oldtid til nutid har samme målgruppe, men et smallere fokus på medicinens historie.


litteratursiden.dk

d. 9. nov. 2019

af

af

Arne Larsen

d. 9. nov. 2019

Populærvidenskab fagbog om kroppen er på den ene side dybt faglig, men samtidig også formidlet så tilpas underholdende og morsom, at alle kan være med. Bill Bryson slog for alvor sit navn fast med bo...


Berlingske tidende

d. 18. nov. 2019

af

af

Søren Schauser

d. 18. nov. 2019


Politiken

d. 8. feb. 2020

af

af

Christian Graugaard

d. 8. feb. 2020


Kristeligt dagblad

d. 4. jan. 2020

af

af

Lotte Kirkeby Hansen

d. 4. jan. 2020


Sår

Årg. 28, nr. 1 (2020)

af

af

Lisbeth Vorbeck

Årg. 28, nr. 1 (2020)