Bøger / faglitteratur

Kroppens ambivalens : skizofreni, fysisk aktivitet og motivation


Beskrivelse


Hvordan motion kan bruges i behandlingen af unge med skizofreni.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. apr. 2010

af

af

Ellen Lind Jensen

d. 27. apr. 2010

Bogen bygger på en undersøgelse af forsøg med motion for unge med diagnosen skizofreni. Bogen henvender sig både til teoretikere og praktikere, der kommer i kontakt med denne gruppe samt naturligvis studerende.

Udgangspunktet for bogen er en undersøgelse af en gruppe skizofrene unge, deres oplevelse af kroppen og udbyttet af at bevæge sig samt barrierer, der kan være forbundet med at komme i gang. Kroppen spiller en betydningsfuld rolle i sygdomsbilledet. Symptomer og vanskeligheder medfører, at personen bliver dårligere forankret i et realistisk jeg og en god kropsbevidsthed. Derfor vil der ofte være manglende motivation eller direkte modstand mod fysisk aktivitet. På den anden side kan fysisk aktivitet netop bidrage til større kropsbevidsthed og nærvær. Bogen præsenterer "motivationssamtalen", som er et vigtigt redskab til at overtale de unge til motion, uden at de oplever det som et pres. Bogen veksler mellem teori, interview og cases, den er meget læsbar. Desuden kan den læses selektivt ud fra, hvor ens interessefelt ligger. Forfatteren er afspændingspædagog og har arbejdet i en årrække med krop og bevægelse i social- og behandlingspsykiatrien.

Emnet er ligeledes behandlet i Motion og psyke, 2005, der ikke fokuserer specifikt på skizofreni, men på psykiske sygdomme bredt.

En meget anvendelig bog for en lang række fagpersoner, der arbejder med psykisk syge. Bogen har fokus på, hvordan fysisk aktivitet kan have en gavnlig indflydelse på patienter med diagnosen skizofreni.


Sind bladet

Årg. 39, nr. 4 (2010)

af

af

Jesper Steen Andersen

Årg. 39, nr. 4 (2010)


Sygeplejersken

Årg. 110, nr. 16 (2010)

af

af

Christian Petersen-Bønding

Årg. 110, nr. 16 (2010)