Bøger / faglitteratur

Kropskultur


Beskrivelse


Kritik af nutidens fitnesskultur og den fokus på sportspræstationer som har været gennem tiderne.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. maj 2008

af

af

Anne Grete Jacobsen

d. 20. maj 2008

En bog for alle dem, der synes at det er alt for meget med al den sport. Her er mange argumenter for hvorfor det med "en sund sjæl i et sundt legeme" ifølge Midas Dekkers er noget vrøvl.

Midas Dekkers er hollandsk biolog og forfatter til flere debatbøger, på dansk har vi bl.a. Al kødets gang, 2005. Midas Dekkers er kendt for at fremsætte skarpe og provokerende synspunkter, og her er det så den stigende dyrkelse af kroppen, der står for skud. Det er hans påstand, at dyrkelsen af kroppen er tidsspilde, i stedet skal man hellere læse en god bog eller se en god film. Dog mener han også, at det er livsfarligt slet ikke at foretage sig noget, men man behøver ikke "være iført luftpudesko og have et stopur i hånden. Brug musklerne til det, de er skabt til : trække vejret og gå". Konklusionen er mindre sport og mere kultur. Dekkers fremstilling går over stok og sten, han fortæller om tidligere tiders opfattelse af kroppen, fra de gamle grækere, over den olympiske bevægelse, reformbevægelserne i starten af det 20. århundrede med nazismens opfattelse af det sunde menneske og vore dages ekstremsport. Midas Dekkers skriver vittigt, han træder på mange ligtorne, men jeg synes han slipper godt fra det Der er mange sjove og oplysende illustrationer i bogen.

En søgning på ordet kropskultur giver mange hits, men jeg har ikke kunnet finde noget, der som denne bog spidder sportens verden.

En tankevækkende og meget vittig bog, for dem, som interesserer sig for kulturhistorie og den moderne kropskultur.


Politiken

d. 26. juli 2008

af

af

Christian Graugaard

d. 26. juli 2008


Information

d. 12. juni 2008

af

af

Anders Rou Jensen

d. 12. juni 2008


Weekendavisen

d. 8. aug. 2008

af

af

Klaus Rothstein

d. 8. aug. 2008


Jyllands-posten

d. 3. juni 2008

af

af

Dennis Nørmark

d. 3. juni 2008Informationer og udgaver