Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Kropsrøverne


Beskrivelse


Kaptajn Prometeus og Mats er på ny opgave for politiet. De skal finde ud af, om skurken Calimari har infiltreret det interplanetariske rumcenter. Det får de bevis for i denne historie, hvor monstre/kropsrøvere fra Merkur er på spil.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. okt. 2010

af

af

Ingrid Martlev

d. 18. okt. 2010

Science fiction for børn. Bogen kan læses fra 3. klasse - 9 år - men indholdet taler mere til lidt ældre elever. Selv om den er rimelig letlæst kan især drenge helt op til 13 år, som har svært ved at læse, have glæde af denne serie.

Kaptajn Prometeus, privatdetektiv og ondskabens overmand, er på ny mission sammen med Mats. De to overvåger doktor Calamari og hans håndlanger, dværgen Thomas, hvis nye planer går ud på at ødelægge det interplanetariske rumcenter i New Amsterdam. I denne "episode" kæmper Mats mod monstre fra Merkur, som har røvet og overtaget menneskekroppe. Men heldigvis kommer Prometeus Mats til hjælp i sin lokomobil, og ved hjælp af ildkanonen og gasgranater får de overmandet monstrene, som desværre forsvinder og blot efterlader de døde menneskekroppe til politiet. Prometeus' og Mats' opgave er løst for denne gang. Der er ikke megen handling i historien, men den er alligevel fyldt med action og spænding, i høj grad underbygget og suppleret af de fantastiske illustrationer af Lars Gabel, som siger mere end ord og giver bogen et graphic novel-look.

Historierne om Kaptajn Prometeus og Mats er langt ude i familie med fortællingen om privatdetektiv Jack Stump. Men ellers ret enestående.

Batman - science fiction - detektiv-noir for børn. Serien Kaptajn Prometeus, hvor denne er nummer 2, lover godt. Forhåndskendskab til New York vil være en fordel. Bør indkøbes til både skole- og børnebibliotek.