Bøger / faglitteratur

Krukker i haven


Beskrivelse


Claus Dalby viser sin store krukkehave frem, og giver gode råd til sammensætning og dyrkning af blomster og løvplanter.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. apr. 2002

af

af

Birgitte Bornæs

d. 4. apr. 2002

Claus Dalby kender vi gennem lang tid fra rigtig mange bøger om cirkus, hobbyer m.m. Her videregiver han meget inspirerende sine egne erfaringer med at have haven i krukker. Dermed kan man med 1 blomst i hver krukke udnytte mange spændende muligheder for løbende at komponere sine opstillinger med hensyn til blomstringstid, farve, højder m.m. Han indleder med afsnit af mere praktisk art om plantebeholdere, dyrkning af egne små planter, klargøring, næring og pasning. Derefter følger kapitlerne, især om enkelte blomsterarter, men også tværgående om planter, der slynger sig, planter med bestemte blomster- eller løvfarver, eller andre principper for sammensætning. Bogen slutter som året med de sidste planter i krukkerne og et kapitel om vinteropbevaring. Der er register og adresseoplysninger. Den er illustreret med mange dejlige farvefotos, og er skrevet med en smittende entusiasme. Den har både hobbymandens glæde over resultaterne og en formidling af seriøs viden og stor personlig erfaring. Det er et område, som ikke ser ud til at stoppe som en halvfemsertrend, og her er en god, ligetil og praktisk brugsbog som henvender sig til mange lånere.


Bibliotekernes vurdering

d. 27. nov. 2017

af

af

Lone Krøgh

d. 27. nov. 2017

De fleste havefolk ved, at Claus Dalby er glad for krukker og farver. Begge dele er der masser af i denne bog, hvor han viser sin store krukkehave frem. Inspiration til dem, der har krukker i haven eller på altanen.

Claus Dalbys have i Risskov er domineret af krukker året rundt, og fra vår til vinter står de rundt om i haven og foran huset som et visitkort. De mange krukker er nøje udvalgt, tilplantet og placeret, så de kommer til deres ret og farverne afstemt efter årstid, blomster og løv. De mange billeder i bogen følger årets gang, og undervejs fortæller Claus Dalby om sin haveglæde og om sin brug af potter, ligesom han giver dyrkningsvejledning og information om en række planter. Register over de planter, han bruger i bogen.

Claus Dalby er Danmarks krukkemand par exellence. Nogle finder hans stil for spraglet og overlæsset, mens andre gerne vil gøre ham kunsten og ikke mindst hans frodige og fotogene have efter. Det sidste er der rig lejlighed til via denne bog, hvor såvel tekst- som billedside er inspirerende og generøs.

Claus Dalby har skrevet talrige havebøger, og dette er hans fjerde bare om krukker. De to første virker lidt passé nu, men pragtværket I potter & krukker fra 2014 står fortsat lysende klart og overstråler på sæt og vis også nærværende bog på grund af format, sidetal og fotos i stort format. Derudover findes en række krukkebøger af andre forfattere.


Politiken

d. 4. maj 2002

af

af

Søren Ryge Petersen

d. 4. maj 2002


Grønt miljø

2002, nr. 5

af

af

Ole Fournais

2002, nr. 5