Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Krybet


Beskrivelse


De to brødre, Mikkel og Tobias, har måske opfundet et uhyggeligt monster, flere meter langt, "krybet", i deres fantasi, eller findes det virkeligt i kælderen under deres boligblok?

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. aug. 2009

af

af

Torben Bråe Olesen

d. 28. aug. 2009

Bogen kan læses af gyserinteresserede børn og unge fra 11-12 år, er i den pænt gysende og blodige afdeling. Bogen er også egnet til læsetræning for unge.

Krybet eller monsteret, er en fantasi, som de to brødre Mikkel og Tobias udvikler, og som nærmest tager over. I romanens univers er hovedspørgsmålet; findes det virkeligt? Med udgangspunkt og med omdrejningspunkt omkring de to brødre fortælles en historie om mobning, hvor mobberen William lokkes ned i sorterummet. En række fantasifulde dødsofre er skildret så de kunne være fra romaner eller film, fx et hold af videnskabsfolk fra en ø. Historien holdes i et spændingsfelt mellem fantasi og virkelighed. Der er korte overskuelige og stramt fortalte kapitler med næsten klaustrofobisk tætte brikker til puslespillet. Her er mange hovedsætninger, og persongalleriet er skåret ned til det basale. Alle illustrationer er sort/hvide, de fleste stregtegninger, mens andre er gråtonede illustrationer, som alle er meget specifikke og konkrete i forhold til krybet, en mellemting mellem en krokodille og en dinosaur. Velfungerende forside, og fin bagsidetekst.

Forfatter kendes for serien Monsterjægerne, men i forhold til denne bog, er der et slægtskab til fx Dennis Jürgensens mere gysende bøger, som fx Monsteret i kælderen.

En kontant, letlæselig gyserroman, der på det fiktive plan bevæger sig virtuost mellem fantasi og virkelighed og gør sit bedste for, at fastholde læseren i selv at skulle afgøre, hvad der er hvad.


Børn & bøger

Årg. 62, nr. 7 (2009)

af

af

Torben Ringbro

Årg. 62, nr. 7 (2009)