Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Krybskytten


Beskrivelse


Krimi. Politiet og skovfogeden kan ikke fange krybskytten, så drengene Jon og Magnus prøver at hjælpe. Det bliver farligere, end de havde regnet med.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. sep. 2012

af

af

Mads Overmark

d. 14. sep. 2012

Kriminalfortælling der kan bruges til fritidslæsning af børn 5.-7. klasse samt til de elever, i samme aldersgruppe, der har behov for at træne indholdslæsning.

Der er en krybskytte på spil i den skov, hvor hovedpersonen Jons far er skovfoged. Skytten har været på spil i et stykke tid, og det er ikke lykkedes at fange ham. Jon og kammeraten Magnus tager affære og bliver viklet ind i en sag, der er farligere, end de havde forestillet sig. Drengene begår et indbrud for at afsløre skytten, og det kan give anledning til en snak om, om en forbrydelse retfærdiggør en anden. Bogen indledes med at krybskytten skamskyder en hjort. En forbrydelse, der vil engagere mange børn. Fortællingen er enkel og overskuelig, hvilket gør den velegnet til de svage læsere. Sproget bør ikke give anledning til problemer for målgruppen. Handlingen foregår i et miljø, der ikke ligger langt fra det, de fleste børn har kendskab til. De fleste af kapitlerne afsluttes med en cliff hanger, mens plottet må siges at være ret forudsigeligt. Forsiden er mere dramatisk end flot.

Sprog og layout minder om de øvrige i serien. Den noget ældre Lige i fælden beskæftiger sig med samme emne, men ellers har bøgerne ikke meget tilfælles.

Letlæst og flydende underholdning til mellemtrinnet.