Bøger / faglitteratur / opskrifter

Kryddersnaps : velsmag på flasker


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. sep. 2014

af

af

Kresten Søe Christensen

d. 24. sep. 2014

For alle naturelskere og glade snapsekreatører på hobbybasis.

En fin lille mainstream kryddersnapsebog som har det hele: snapsehistorie, råvarer mht. spiritus, urter, og hvordan de behandles. Størsteparten af bogen udgøres af en række personlige opskrifter med fx indsamling af urter, trækketider og forslag til hvilken mad, der her vil kunne gøre sig som ledsager. Alt sammen med gode anvisninger, så de snildt kan eftergøres af den interesserede læser. Bogen rummer også i forbindelse med opskrifterne en del fint formidlet anvendt botanik, hvor forfatterens baggrund som forstkandidat og naturvejleder skinner positivt igennem i form af både natur- og kulturhistorie. Bogen er i lommeformat og meget indbydende illustreret dels af indbydende fotos af brændevin og flasker, dels af smukke tegninger af træer, blomster, urter og bær - alle velkendte fra den danske natur.

Der findes allerede en del kryddersnapsebøger på bibliotekerne. Politikens bog om kryddersnaps er for mig her det grundige hovedværk, mens de fleste andre som denne kan supplere alt efter behov og vinkel. I samme forlagsserie: Æbler : sorter der smager og Spiselige blomster: øjenfryd og velsmag.

En indbydende illustreret lille bog med både generelle oplysninger og en række opskrifter. Bogen tilfører med sin mainstream tilgang ikke emnet så meget nyt, men er velegnet som supplement til bibliotekernes bøger om kryddersnaps, hvor større interesse er til stede.