Bøger / faglitteratur / opskrifter

Krydderurter i have og køkken


Beskrivelse


Om hvordan man anlægger sin egen krydderurtehave - eller et par potter i vindueskarm. Alfabetisk gennemgang af krydderurterne fra anis til timian, om planternes historie, hvad de er blevet brugt til samt opskrifter.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. mar. 2014

af

af

Lone Krøgh

d. 14. mar. 2014

Fin bog om danske krydderurter, som såvel køkkenskrivere som havefolk kan få forstand af.

Bogen indledes med et afsnit om dyrkning og opbevaring af krydderurter. Herefter følger i alfabetisk orden 37 danske krydderurter fra anis over isop, løvstikke, ramsløg og til timian. Om hver plante kan man læse, hvor den kommer fra, hvordan den er blevet brugt gennem tiden, og hvilken anvendelse den typisk har i dag. Herefter følger der et antal opskrifter, hvor den pågældende krydderurt indgår. Illustrationerne er en botanisk gengivelse af planten og fotografier. Layoutet er klassisk og pænt. Endelig overskuelige tabeller over krydderurternes dyrkning, deres krav til voksestedet, deres forhold til insekter og andre planter, deres botaniske egenskaber, anvendelse i madlavning samt deres medicinske og kosmetiske virkning.

Bøger om krydderurter har bibliotekerne mange af, og en del af disse er Anemette Olesen ophavskvinde til. Krydderurter i have og køkken kan anvendes på linje med Olesens egen Krydderurter, 2010, og supplerer hendes Gamle lægeurter, 2010. Derudover har vi fx Lene Tvedegaards flotte Krydderurter, 2013.

Fin og anvendelig bog om de almindeligste danske krydderurter. Kan bruges på alle biblioteker, hvor samlingen af bøger om krydderurter trænger til et supplement.