Bøger / faglitteratur / opskrifter

Krydderurter : bogen for urteelskere


Beskrivelse


Alt om krydderurter er samlet i denne bog, som både nybegyndere og mere erfarne dyrkere af krydderurter kan få gavn og glæde af.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. mar. 2013

af

af

Mette Fersum

d. 26. mar. 2013

Bogens titel Krydderurter : bogen for urteelskere siger vist det hele om, hvem den henvender sig til. Det er et gedigent opslagsværk med over 300 forskellige krydderurter og sorter.

I de seneste år er der kommet en ny trend med "urban gardening", "indoor community farming" og "urban firm farming". Krydderurter har med rette altid fascineret mennesker. Forfatteren er agronom og driver Gartneri Toftegård. Bogen er blevet til i samarbejde med kompetente eksperter, kemikere, botanikere og flere private. Den præsenterer over 300 forskellige sorter illustreret med over 500 billeder i høj kvalitet. Bogen beskriver krydderurternes mangfoldighed, dyrkning, kulinariske egenskaber og vigtige indholdsstoffer. Den handler om lægeplanterne, vilde krydderurter, krydderurter i haven, formering, høst og opbevaring, spiselige blomster, te, snaps, olier og eddiker og måltider med urterne. Dette er en helt igennem sanselig bog, hvor man næsten bliver forført af de mange smukke billeder og lækre opskrifter. http://www.idenyt.dk/Boligen/Boger/Ny-bog-Fa-alt-at-vide-om-krydderurter-68917.

Bogen ligner Krydderurter, 3.udg., 2010 skrevet af Anemette Olesen, som også er specialist i urter. Hun har skrevet en del andre bøger inden for samme emne, men ikke så udførligt i en bog.

En særdeles flot og gennemarbejdet bog om krydderurter. Alle de der bare har en snert af grønne fingre vil reservere denne bog. Den vil helt sikkert blive omtalt i flere af de store havemagasiner.


Politiken

d. 18. apr. 2013

af

af

Søren Ryge Petersen

d. 18. apr. 2013