Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Krystallen


Beskrivelse


Matt er en helt almindelig, småkedelig og normal fyr. Ligesom mig. Og din nabo. Og nok også dig. Men da han får en magisk krystal, bliver han pludselig alt andet end almindelig. For med krystallen kan han læse andres tanker.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. nov. 2019

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 1. nov. 2019

Matt er en helt almindelig, småkedelig og normal fyr. Ligesom mig. Og din nabo. Og nok også dig. Men da han får en magisk krystal, bliver han pludselig alt andet end almindelig. For med krystallen kan han læse andres tanker. En sjov bog for børn mellem 10 og 12.

Vi følger den meget almindelige dreng Matt, som af en ældre dame får en krystal, der gør, at han pludselig ikke er så almindelig mere. Krystallen gør ham nemlig i stand til at læse andres tanker. Hvilket kan være en stor gave, som samtidig kan ødelægge alt for en. Så Matt må lære at bruge krystallens kræfter på en ansvarlig måde. Bogen er en nyfortalt og mere detaljeret genfortælling af Krystallens hemmelighed fra 1999.

Det er en sjov bog, som desværre aldrig bliver hylemorsom.

Bogen minder på mange måder om sjove og meget populære serier som "Wimpy Kid" og "Timmy taber", den bliver bare aldrig helt lige så sjov. Dilemmaet i denne bog minder ligeledes på mange måder om Kenneth Bøgh Andersens Tempus fugit, hvor et magisk ur giver hovedpersonen evnen til at styre tiden på godt og ondt.