Bøger / faglitteratur

Kugleregn møder kuglepen


Beskrivelse


Debatbog om ytringsfrihed i lyset af de aktuelle terroranslag i Vest Europa.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. jan. 2016

af

af

Kent Skov

d. 26. jan. 2016

En interessant bog om den voldelige værdikonflikt omkring det vestlige ytringsfrihedsbegreb, der giver anledning til terroraktioner med attentatet på magasinet Charlie Hebdos redaktion som omdrejningspunkt. For interesseret i en lidt dybere forståelse af, hvad og hvordan ytringsfriheden opfattes.

Ejvind Hansen er forskningschef i journalistisk filosofi. I bogen reflekterer og argumenterer han med og mod, hvordan vi håndterer og forsvarer os mod angrebet på det ytringsfrihedsbegreb, vi forfægter i den vestlige verden - og ikke mindst prøver at forstå i forhold til de voldsomme terrorangreb, det har været udsat for fra militante personer med muslimsk baggrund. Med angrebet på satiremagasinet Charlie Hebdos redaktion og især den overlevende tegner Renald Luziers berømte tilgivende "Muhammed"-tegning som udgangspunkt, analyserer EH, hvad ytringsfrihedsbegrebet egentlig betyder for os, og hvordan det anvendes på godt og ondt. EH har tidligere udgivet Ytringsfriheden til forhandling.

Bogens kritiske diskurs af, hvordan ytringsfriheden ikke nødvendigvis er en absolut størrelse, der for enhver pris er af det gode i forhold til at forebygge globale fronter er interessant, og bogen perspektiverer begreberne og udgør et relevant og reflekterende indslag i den løbende debat om ytringsfrihedsbegrebets betydning.

En politisk tilgang findes i Bladtegnere i et globalt minefelt.


Journalisten

2016, nr. 3

af

af

Niels Ivar Larsen

2016, nr. 3


Jyllands-posten

d. 19. jan. 2016

af

af

Tage Clausen

d. 19. jan. 2016


Weekendavisen

d. 19. feb. 2016

af

af

Søren Villemoes

d. 19. feb. 2016