Bøger / skønlitteratur / roman

Kujonen


Beskrivelse


Forfatteren Andreas forføres i yderste potens af den manipulerende krimiforfatter, Kris Power. Forelskelsen er farlig og fører til alverdens trængsler for Andreas, der beslutter at skrive en bog om sin besættelse.

Anmeldelser (8)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. mar. 2017

af

af

Inger Nygaard Kaad

d. 24. mar. 2017

Parforholdsthriller om forfatteren Andreas, der forelsker sig hovedkuls i en manipulerende, irsk krimistjerneforfatter, der ender med at gøre livet mere end hedt for ham. For voksne læsere af psykologiske spændingsromaner.

Den danske forfatter, Andreas, falder pladask for en krimistjerne fra Irland, der kalder sig Kris Power. Kris inviterer Andreas på forfatterkoloni i Irland. Han tager af sted, selv om han allerede efter deres første møde ved, at dette forhold vil få fatale konsekvenser - og det gør det! Kris er intrigant, manipulerende, måske bipolar og har en grænseoverskridende adfærd. Igen og igen afviser, ydmyger og lyver hun for Andreas, der er besat af hende. Uanset, hvad Kris udsætter Andreas for, vender han tilbage. Vold, druk, løgne, bileksplosion, familieintriger m.m. vælter ind over Andreas, som sideløbende med sin besættelse vælger at skrive en bog med titlen "Kujonen" om manden, der ikke kan modsætte sig den besættende, altødelæggende kvinde.

Bogen giver et hudløst ærligt billede af, hvad en forelskelse i den forkerte person kan gøre. Alt er sat på spidsen, og spændingskurven stiger igen og igen, da bogen er fyldt med drama. Metaplottet med, at Andreas skriver på en bog, der også hedder "Kujonen" fungerer rigtig godt.

Disse romaner har også fokus på en mand, der kæmper med kærlighedsproblemer, besættelse, alkohol og identitet: Hele byen ved detJizz og JizzDisse romaner har også fokus på en mand, der kæmper med kærlighedsproblemer, besættelse, alkohol og identitet: Hele byen ved det og .


litteratursiden.dk

d. 1. juni 2017

af

af

Thomas Behrmann

d. 1. juni 2017

Kast dig hovedkulds ud på en vild tur til Irland med Christian Mørks fantastiske fortælling om en både altopslugende og altødelæggende forelskelse. Det her ender ikke godt ! Sådan siger hovedpersonen...


Berlingske tidende

d. 22. apr. 2017

af

af

Søren Kassebeer

d. 22. apr. 2017


Kristeligt dagblad

d. 29. apr. 2017

af

af

Svend Skriver

d. 29. apr. 2017


Weekendavisen

d. 28. apr. 2017

af

af

Christian Dorph

d. 28. apr. 2017


Børsen

d. 21. apr. 2017

af

af

Line Rasmussen

d. 21. apr. 2017