Bøger / skønlitteratur / roman

Kulde


Beskrivelse


Krimi. Odin Hafsteinsson bliver sat til at undersøge en gammel sag fra 1970'erne, hvor to teenagedrenge døde under brutale omstændigheder på en islandsk institution. Hænger dødsfaldene dengang og flere mord i nutiden sammen?

Anmeldelser (7)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. apr. 2015

af

af

Per Drustrup Larsen

d. 16. apr. 2015

En frysende intens historie med spænding for alle krimilæsere.

Begyndende med den dramatiske afslutning følger vi dels beskrivelsen af Odin Hafsteinssons arbejde med at afklare, hvordan anbragte børn på en institution var blevet behandlet i 1970'erne, og dels en beretning fra en ansat på institutionen dengang. Odin, som er alene med sin datter efter ekskonens fald(?) ud af et vindue, har overtaget kontroljobbet efter en kollegas død, og arbejdet afslører to drenges død på institutionen, samtidig med at flere andre hemmeligheder om personerne og de mange dødsfald afsløres. Fortalt i Yrsa Sigurðarðóttirs velkendte stil.

Skræmmende og fængslende læsning. En intens og rigtigt spændende historie med flere retningsskift og overraskelser undervejs, før sandhederne om de mange dødsfald og sammenhængene mellem dem afsløres, og det hele er stadig fuldstændig logisk frem mod det på én gang opklarende og truende efterskrift, hvor hele historien får endnu et twist i sidste linje. Grumt.

På internationalt højt niveau. Meget passende titel. Iskold som flere andre islandske krimier og som KragepigenSankt Psyko og Sankt Psyko. Ikke i serie med forfatterens andre bøgerPå internationalt højt niveau. Meget passende titel. Iskold som flere andre islandske krimier og som Kragepigen og . Ikke i serie med forfatterens andre bøger.


litteratursiden.dk

d. 8. maj 2015

af

af

Rikke Bødker

d. 8. maj 2015

Fabelagtig og intens roman fra Island, hvor en opdragelsesanstalt for drenge i 1970’erne danner rammen for en velkomponeret historie om ondskab, mystik og kulde – langt fra alting. Institutionen Kroku...


Berlingske tidende

d. 23. maj 2015

af

af

Merete Reinholdt

d. 23. maj 2015


Jyllands-posten

d. 28. apr. 2015

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 28. apr. 2015


Politiken

d. 17. maj 2015

af

af

Anne Bech-Danielsen

d. 17. maj 2015


Weekendavisen

d. 30. apr. 2015

af

af

Katinka Bruhn

d. 30. apr. 2015