Bøger / faglitteratur

Kulturspejlet : nøglen til global succes


Beskrivelse


Præsentation af "kulturmetoden", en metode til at gøre kultursammenstød til positive møder og få succes på det globale marked. Med eksempler fra især russisk forretningskultur og fra tyrkisk familieliv.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. apr. 2016

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 21. apr. 2016

Mette Bærbach Bas, idehistoriker, forfatter og blogger, præsenterer "Kulturmetoden" - den unikke metode til at gøre kultursammenstød til positive møder og få succes på det globale marked. For ledere, medarbejdere og andre som samarbejder med andre kulturer.

"Danskerne er ekstreme" skriver forfatteren og hun beskriver syv kulturparametre, hvor danskere oftest vil opleve kultursammenstød. Forfatteren forklarer, hvordan man med hendes refleksive metode erkender konfliktområderne, ser sig selv og sin kultur i øjnene, hviler i sin kultur, og samtidig give plads til anderledes mennesker og deres kultur. De syv kulturparametre er "Tillidstaxametret ", "Tidsopfattelsen", "Machoindekset", "Hierarkipyramiden", "Tryghedstermostaten", "Følelsesbarometret" og "Tilhørsforholdet". Bogen indeholder eksempler fra især russisk forretningskultur og fra tyrkisk familieliv. Desuden er der interviews om tyrkisk kultur med Thora Heegaard og Cevat Akduvar, Ayfer Boykal og Rasmus Steen, og interviews om russisk kultur med Per Dalgaard, Flemming Rose, Samuel Rachlin og Jørgen Bollesen. Mette Bærbach Bas blogger på www.ekstremedanskere.dk, hvor der er supplerende materiale.

Velskrevet og pædagogisk velstruktureret bog, som også kan være praktisk anvendelig, hvis man fx arbejder med samhandel.

Unik metode. En anden bog om kulturanalyse er fx Hans Gullestrups Kulturanalyse.


Weekendavisen

d. 1. juli 2016

af

af

Andrey Kazankov

d. 1. juli 2016