Bøger / skønlitteratur / roman

Kun en kladde


Beskrivelse


Nia ved ikke, at hun er adopteret, så da hun finder et brev til sin biologiske mor, vender det op og ned på hendes verden. Hun tager orlov fra universitetet og rejser til Australien for at finde sandheden om sig selv og sit ophav.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. aug. 2020

af

af

Cæcilie Hjorth Pedersen

d. 6. aug. 2020

Medrivende roman om identitet, adoption og om mødre og døtre. For læsere af familieromaner og Vibeke Marx' faste læserskare.

Nia finder et udkast til et brev i skraldespanden, da hun er på besøg hos sin mor. Brevet viser sig at være til Nias biologiske mor, der sidder i fængsel i Australien for drabet på sit eget barn. Nia ved ikke, at hun er adopteret, og brevet vender op og ned på hendes verden. Hun tager orlov fra universitetet og rejser til Australien for at finde sandheden om sig selv og sit ophav. Romanen er inspireret af dokumentaren om den australske vandpolospiller Keli Lane, der er dømt for at have dræbt sin nyfødte datter. Der er dog aldrig fundet et lig eller andre fysiske beviser.

Det er det meste af tiden spændende at være med på Nias rejse til Australien på jagt efter sit ophav og sin plads i livet. Hun møder mange forskellige mennesker, der giver hende bidder af historien om hendes biologiske mor og leder hende på vej mod sandheden. Desværre forekommer Nias rejse og de mennesker, hun "tilfældigt" møder også nogle steder lidt for konstrueret og letkøbt, ligesom sproget virker lidt gammeldags. Det er ærgerligt, for det er ellers en rigtig interessant og gådefuld fortælling.

TabitaHan af Iben Mondrup og Han af Eva Tind handler også om adoption og søgen efter sit ophavTabita af Iben Mondrup og af Eva Tind handler også om adoption og søgen efter sit ophav.


litteratursiden.dk

d. 20. okt. 2020

af

af

Line Hoffgaard

d. 20. okt. 2020

Adoptionsroman om identitet og relationer mellem børn og forældre tilsat et krimitwist. ’Kun en kladde’ er fortællingen om i en tidlig voksenalder at opdage, at man er adopteret, og hvad det efterfølg...