Bøger / skønlitteratur / roman

Kun ét liv : krimi


Beskrivelse


Kriminalassistent Louise Rick udlånes til Rejseholdet efter fundet af en ung, dræbt indvandrerkvinde. Spørgsmålet, om det behøver være æresdrab, dukker hurtigt op, og opklaringen giver Louise indsigt i en anderledes kultur i Danmark.

Anmeldelser (8)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Lone Krøgh

2007

Tredje - og næppe sidste - femikrimi af Sara Blædel (f. 1964), og den skal nok blive lige så efterspurgt som Grønt støv (2004) og ikke mindst Kald mig prinsesse (2005). Krimierne kan læses hver for sig, men det er en fordel at læse dem i rækkefølge for at følge udviklingen i den 37-årige hovedpersons, kriminalassistent Louise Rick, privatliv. Louise er ansat ved Drabsafdelingen på Københavns Politigård, men er netop blevet udlånt til Rejseholdet. I Holbæk findes liget af en ung pige af anden etnisk baggrund, og Rejseholdet, det lokale politi og pressen hælder mod at mene, at der er tale om æresdrab. Man følger Louise og hendes makker Kim i efterforskningsarbejdet, der er ved at gå helt i stå, da den unge piges veninde findes brutalt myrdet, og der viser sig en åbning. Louises journalistveninde Camilla dækker sagen, og som læser bliver man ikke alene involveret i politiarbejdet, men også i Louise og Camillas privatliv. Nogle læsere hader det private aspekt i krimier, som kvindelige krimiforfattere har tilføjet genren de sidste år. Endnu flere læsere elsker det, og Blædel vil givetvis igen toppe på reserveringskøerne. Beskrivelserne af personer og miljøer er ikke af den underforståede slags, men som helhed er det en velfungerende og spændende dansk krimi med umiddelbart genkendelige elementer, og alle læsere af fx Elsbebeth Egholm vil også nyde Kun ét liv.


litteratursiden.dk

d. 26. mar. 2007

af

af

Jane Kunze

d. 26. mar. 2007

En rigtig hygge-krimi og en fin behandling af det potentielt springfarlige emne æresdrab. Helt i tråd med Sara Blædels tidligere krimier om kriminalassistent Louise Rick. Som med Sara Blædels tidlige...


Sentura [online]

d. 27. mar. 2007

af

af

Ulf Joel Jensen

d. 27. mar. 2007


Weekendavisen

d. 23. mar. 2007

af

af

Katinka Bruhn

d. 23. mar. 2007


Politiken

d. 22. mar. 2007

af

af

Bo Tao Michaëlis

d. 22. mar. 2007


Jyllands-posten

d. 22. mar. 2007

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 22. mar. 2007


Berlingske tidende

d. 28. mar. 2007

af

af

Per Krogh Hansen

d. 28. mar. 2007