Bøger / faglitteratur til børn / håndbøger

Kun for drenge : værd at vide om krop, følelser og sex


Beskrivelse


Kombineret oplysnings- og opslagsbog for især teenagedrenge om krop, følelser, forelskelser og sex. Med afsnit om sygdomme og sundhed, om kammeratskab og kærester, om familier og søskende, om piger og andre drenge.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. aug. 2010

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 9. aug. 2010

Som titlen antyder er denne bog kun for drenge, men piger kan også sagtens have glæde af bogen til at prøve at forstå, hvad der foregår inde i hovedet på en ganske almindelig dreng. Bogen kan læses fra 12-årsalderen og opefter og vil helt sikkert være en af skolebibliotekernes mange bøger om sex, som aldrig står, hvor den burde stå, da eleverne har listet den med sig til et "voksenfrit" sted.

C. Graugaard er læge, forsker og forfatter. Han har beskæftiget sig meget med unges seksualitet og udgivet en del litteratur om emnet. Bogen behandler de mange emner, som optager drenge i teenageårene: kroppens udvikling, kærester, sex, forældre, kønssygdomme, kærestesorger, kammeratskab, mobning osv. Bogen er skrevet i et ungt og ærligt sprog, som rammer målgruppen og det er en bog, som både kan læses i sin helhed eller i uddrag. Mange drenge vil godt kunne finde på at læse den mere end en gang.

Af andre gode bøger om emnet kan nævnes Respekt, drenge, 2010, Kend din krop mand, 2006, samt Efter den første gang, 2003.

Velskrevet og ærlig bog for teenagedrenge (og piger) om en svær tid fuld af forandring, problemer og glæder. Bogen vil helt sikkert blive lånt ud samt smuglæst på biblioteket flere gange dagligt.


Politiken

d. 11. sep. 2010

af

af

Kenneth Reinicke

d. 11. sep. 2010


Sygeplejersken

Årg. 110, nr. 19 (2010)

af

af

Hanne Lindhardt

Årg. 110, nr. 19 (2010)


Unge pædagoger

2010, nr. 6

af

af

Jesper Larsen

2010, nr. 6