Bøger / faglitteratur / strikkeopskrifter

Kun for mænd : seks trøjer


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. sep. 2013

af

af

Christine Christensen

d. 11. sep. 2013

Endnu en bog fra Annette Danielsen, der henvender sig til erfarne strikkere, som ønsker inspiration til nye designs.

Strikkebogen Kun for mænd indeholder seks opskrifter på herretrøjer i klassisk snit. Alle opskrifterne er en videreudvikling af Annette Danielsens børnetrøjer, der er omformet og designet, så de passer til voksne. Filosofien bag det opfindsomme genbrug er, at alle striktrøjer til mænd skal være så klassiske, at mænd ønsker at gå med dem, men samtidig så spændende at strikke, at den strikkende kone eller kæreste har lyst til at gå i gang med projektet. Det lille indbydende hæfte er holdt i gråbrune nuancer, der passer godt til det maskuline udtryk. Alle opskrifter er strikket i Isager-garn, men andre garntyper kan selvfølgelig vælges.

Annette Danielsen er en flittig strikkedesigner, der står bag mange fine strikkebøger med opskrifter til både voksne og børn fx Strik en stund der også indeholder strik til mænd. Designet af dette hæfte minder en del om Fin og finurlig og Råt og godt, der begge indeholder 6 strikkeopskrifter til kvinder, Danielsen er da også repræsenteret i begge bøger.

Et fint lille strikkehæfte til den erfarne strikker, der ønsker ny inspiration til herretrøjer og sweatere. Designet er klassisk og hører til i den avancerede ende af skalaen. Forside og layout er indbydende, og denne vil have samme udlånspotentiale som resten af forfatterens strikkebøger.