Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Kun tæt på


Beskrivelse


Da smukke Suzanne flytter til Brighton, må 16-årige Caddie lære at dele hende med bedsteveninden Rosie. Det er ikke let, og den hemmelighed Suzanne har, er heller ikke let.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. mar. 2016

af

af

Elisabeth Bennetsen

d. 29. mar. 2016

16-årige Caddie får rusket op i sit trygge og perfekte men måske også lidt kedelige liv, da smukke Suzanne flytter til byen. Men Suzanne har en hemmelighed. Tankevækkende roman for unge mellem 13 og 15 år om venskab og identitet.

Caddie går på privatskole, har en god, velhavende familie og bedsteveninden Rosie på en anden skole. Hvad hun ikke har, er et spændende og sprudlende liv. I Rosies klasse dukker pludselig den smukke og livlige Suzanne op, og så er de nødt til at være tre i venskabet. Men Suzanne har en hemmelighed, som får hende længere og længere ud i tovene. For at hjælpe hende ender Caddie i situationer, som er lige ved at gå galt for dem begge, og Caddie lærer at bag en smuk facade og en selvsikker personlighed, kan der godt være alvorlige problemer. Den engelske forfatter har ikke tidlige udgivet noget på dansk.

En god bog fortalt af en sympatisk og troværdig jegfortæller med mange facetter, ligesom bogen også har mange facetter og temaer i sig: roller, venskab, familie, vold og psykisk sýgdom, og hvor langt kan du egentlig selv lokkes af andre? Suzannes historie står lidt svagt, men den fungerer som klangbund for resten.

Se mig, skub mig, grib migKys - med mereTavshed og løgne handler også om en venindeflok og deres problemer, Kys - med mere handler om at gøre noget forbudt, mens Tavshed og løgne er om vold i familienSe mig, skub mig, grib mig handler også om en venindeflok og deres problemer, handler om at gøre noget forbudt, mens Tavshed og løgne er om vold i familienSe mig, skub mig, grib mig handler også om en venindeflok og deres problemer, Kys - med mere handler om at gøre noget forbudt, mens er om vold i familien.


litteratursiden.dk

d. 26. okt. 2016

af

af

Pia Bechmann

d. 26. okt. 2016

Kan man bryde ud af en dyster og skræmmende fortid? Stærk ungdomsroman om vold mod børn og arrene den efterlader på sjælen. 16-årige Caddy og Rosie er bedste veninder og har været uadskillelige siden ...