Bøger / skønlitteratur / digte

Kun'traster : digte


Beskrivelse


Digte, der opfordrer til at se og nyde livets nuancer med større kraft gennem de kontraster og modsætninger livet ofte består af.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. nov. 2015

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 2. nov. 2015

Tankevækkende samling som med lyrisk kraft opfordrer alle til at nyde menneskelivets mange nuancer og ikke mindst livets vigtige kontraster. For læsere af dansk lyrik.

"Livet må skønnes at være det bedste tilbud, inden døden indtræffer" og "Det eneste forudsigelige er uforudsigeligheden". Sådan skriver digteren Glenn Enrico Buhl Liwervall indledende i sin nye digtsamling. Samlingen består af prosadigte med titler. Her er fx kontrasterne i mødet med humoren: "latteren smitter/ skaber stemninger/ får folk til at tisse i deres bukser/ og i værste fald til at død." Og der er "Det skrøbelige liv" der "Balancerer på en knivsæg/ imellem lykke og ulykke/ en hårfin grænse/ hvor alting kan ændres på et splitsekund/livet består af mangfoldige muligheder/ beslutninger træffes/ nogle få tilfældigheder kan være altafgørende/ vi lever alle på lånt tid/det skrøbelige liv er så dyrebart." Glenn Enrico Buhl Liwervall (f. 1964) debuterede i 2013 med digtsamlingen Liwervalls univers.

Sympatisk og bevægende samling, der med kontrasternes og modsætningsfulde kraft taler til tankerne og rører ved følelserne: "min identitet er truet/ snart er selvværd et fremmedord/ alt for længe har jeg savnet/ intimitet og nærvær/ kys og kærtegn/ med fare for nekrose/ stivner mine celler/ mit intellekt lammes/ jeg kvæles langsomt/ i min egen selvmedlidenhed...".

Unik digtsamling, hvor jeg ikke umiddelbart kan sammenligne med andre.