Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Kun


Beskrivelse


14-årige Simon begynder at få mareridt om den mystiske og på en gang dragende og skræmmende Anastasia. Han dropper ud af skolen, begynder at tage stoffer og går mere eller mindre i opløsning.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. feb. 2006

af

af

Jytte Kjær Schou

d. 10. feb. 2006

Ungdomsroman for modne læsere fra ca. 13 år om Simon Kun Andersen, der er adoptivbarn med et helt almindeligt liv i en helt almindelig familie, indtil den dag mareridtene begynder og ændrer alt. Drøm og virkelighed flyder sammen, og Simon kastes ud i et følelsesmæssigt kaos, som får ham til at droppe skolen, kammeraten Sebastian og håndbolden og til at tage stoffer for at slippe for at falde i søvn. Hans mellemnavn Kun antager symbolsk betydning, efterhånden som han går mere og mere i opløsning. Han plages af gentagne mareridt om møbelfabrikantens på en gang dragende og skræmmende datter. De gennemspilles efter samme drejebog, men med stærkere og stærkere seksuelle tilnærmelser, og han vågner altid i sin egen seng, der er afslørende våd. Det er en foruroligende bog om Simons psykiske nedtur tilsat et strejf af overnaturlig uhygge. Sproget er overraskende og fyldt med billeder og afspejler på lettere surrealistisk vis Simons forvrængede verdensbillede. Haller holder læseren i et fast greb bogen igennem, helt ud over slutningen, for den psykologiske spænding udløses ikke helt. Simon er ikke fuldstændig fri for sin índre smerte. Man er ubehageligt i tvivl om, hvor syg han egentlig er, og om medicin og psykologhjælp i det hele taget kan gøre noget ved hans sjælekvide.


litteratursiden.dk

d. 24. apr. 2006

af

af

Anne Grete Jacobsen

d. 24. apr. 2006

Hvad er sandhed, og hvad er drøm? Det er svært at blive klog på i Bent Hallers foruroligende, men meget velskrevne og anbefalelsesværdige roman. Simon Kun Andersen er faret vild – han er rent bogstave...


Weekendavisen

d. 17. feb. 2006

af

af

Damian Arguimbau

d. 17. feb. 2006


Information

d. 14. mar. 2006

af

af

Signe Lindskov Hansen

d. 14. mar. 2006


Børn & bøger

Årg. 59, nr. 3 (2006)

af

af

Maria Eriksen

Årg. 59, nr. 3 (2006)